Krachtig instrument

Na dertig jaar praktijkervaring als eerstelijns verloskundige met aanvullende coachopleiding was luisteren naar het verhaal over een nare of traumatische bevalling iets wat mij goed afging. Ook gericht vragen stellen maakte dat dames zich gehoord voelden. En toch bleef vaak de angst en onrust bij een naderende volgende bevalling bij een getraumatiseerde zwangere. Er ontbrak duidelijk een ‘tool’ om dat om te buigen zodat de volgende bevalling met vertrouwen tegemoet gezien werd.

Ik waagde een poging bij de EHBB opleiding, een relatief kortdurend traject, wat nogal wat beloofde aan resultaten. Dat moest ik eerst nog maar eens zien…. Om eerlijk te zijn overtrof de opleiding al mijn verwachtingen! Wat een enorme resultaten, gelijk al zichtbaar en voelbaar tijdens een sessie! De dames konden feilloos aangeven hoe het gevoel heette wat ze ervaarden tijdens hun bevalling en ook nu tijdens het vertellen hierover. Het lijden werd heel duidelijk zichtbaar en voelbaar. En dan de transformatie van dat lijden en het daaruit voortvloeiende resultaat van RUST. Ja, rust met grote letters. Waaruit dan weer vertrouwen voortvloeit. Na een tiental sessies ben ik er van overtuigd: deze opleiding zou door iedere verloskundige gevolgd moeten of mogen worden. Het heeft mij in ieder geval meer werkplezier en voldoening opgeleverd. Dankjewel Helma voor dit krachtige instrument!

Hilda Hament, verloskundige

Meteen toepasbaar en ontspanning voor mezelf

Tijdens mijn opleiding als leefstijlcoach liep ik tegen persoonlijke blokkades aan. Door mijn deelname aan Nucleus Coach Introspectie was het makkelijker geworden om mijn opleiding tot leefstijlcoach af te ronden. Tot deze dag profiteer ik nog altijd van mijn ontspanning en lichtheid.
De oefensessies tijdens de opleiding waren super leerzaam. Ik heb deze ook direct in mijn werk kunnen toepassen waarin ik al direct resultaat zag bij mijn eigen cliënten.
Helma is er goed in om lastige dingen helder uit te leggen. De opleiding is breed opgezet zodat de context ook meer duidelijk werd van de methode. Ik vond dit heel prettig en verrijkend. Ik kijk ernaar uit om nog verder te gaan met de Nucleus Coach 2 opleiding. Ik zie het dan ook als een cadeau voor mezelf. Het is meer dan de tijd en moeite waard.

Georgina Ang, Lifestyle coach en Nucleus Coach 1

Angst echt weg door EHBB

In de verloskunde kom je regelmatige vrouwen en partners tegen die niet fijn terugkijken op hun bevalling. Dit zorgt ervoor dat een tweede zwangerschap/bevalling een grote stap kan zijn en veel onzekerheid en angst met zich kan meebrengen. Ik heb vaak geprobeerd om deze angst en onzekerheid te verminderen, maar lukte voor mijn idee niet goed genoeg. Nu ik deze cursus gevolgd heb merk ik dat dit wel lukt.

In het begin dacht ik hoe kan je nou met één of een paar EHBB sessies nou echt deze angst weg krijgen. Maar elke keer weer wanneer wij oefende met elkaar en met de cliënten was het duidelijk het werkt echt. De cliënten hebben meer rust en zien en geloven ook echt dat het deze keer anders kan. Helma geeft heel duidelijk uitleg en begrijp je het toch nog niet legt ze het nog eens op een andere manier uit. Helma straalt rust en passie uit en dat motiveert ontzettend.
Ik heb genoten van de persoonlijke, open en toegankelijke opleiding. De lunch was heerlijk. De sfeer en omgeving voelde veilig waardoor ik mijzelf goed kon openstellen en dit droeg dan weer bij aan meer kunnen oefenen en leren.

Jorina Jobse (verloskundige)

Vrouwen helpen

Wat heb ik veel geleerd door de ontspannen en natuurlijke manier van les geven van deze vakvrouw. Door haar enthousiasme werd ik vanzelf ook heel enthousiast. Dat ik vrouwen met EHBB zo goed kan helpen vind ik prachtig.

Mariska Lemsom, kraamverzorgster

Niet meer nerveus op reis

Via een webinar maakte ik kennis met Nucleus. Ik was sceptisch in het begin, zou het echt zo simpel zijn en zo goed werken? En waarom was het dan niet bekender? Maar na mijn eerste sessie was ik overtuigd.
Ik kwam binnen met het probleem dat ik nerveus was als ik ergens voor het eerst naar toe moest, ik ging dan allerlei informatie verzamelen over de locatie. Ik vertrok met een rustig gevoel, maar of het ook geholpen had? Eerst zien dan geloven.
Op de terugweg naar huis moest ik tanken in Duitsland. Toen ik weer op de weg zat, viel het me op dat ik niet nerveus was om te tanken en dat bij een tankstation dat ik helemaal niet kende! Er was ook meteen een ander probleem aangepakt, namelijk het vervelend vinden om te tanken. Hiervoor probeerde ik het altijd zo te draaien en te schuiven dat ik niet hoefde te tanken en nu had ik het moeiteloos gedaan. De methode werkt echt en ik voelde dat ik hier mee aan de slag wilde gaan om meer mensen hier bekend mee te maken.
Tijdens de Nucleus Coach Introspectie kreeg ik al een kijkje in de methode en bij Coach 1 leer je de methode zelf te doen. Met veel achtergrondinformatie en het zelf doen van sessies is het een afwisselende studie.
Helma is enthousiast, heeft veel kennis en gebruikt veel voorbeelden uit de praktijk wat het heel concreet maakt.
Inmiddels heb ik ook de interessante Nucleus Coach 2 opleiding gedaan die mij extra aanvulling heeft gegeven. Vol vertrouwen ben ik nu mijn eigen praktijk begonnen om zelf mensen hiermee te kunnen helpen.

Janine Grol, Nucleus Coach 2