Ruim je rommel op en die van anderen met de Nucleus Coach opleidingen

De Nucleusmethode komt snel tot de kern en zet mensen in hun kracht

Deze mensen zijn jou voorgegaan….

Lees hoe zij dit hebben ervaren.

Richard (vertrouwens persoon in internaat en gymleraar voor kinderen met gedragsproblemen) na meedoen met Nucleus Coach 2:

'Ik kan deze coaching goed toepassen in korte interventies zoals tijdens een gymnastiek moment waarbij een tiener niet durfde te springen op de trampoline. Na 10 minuten coaching nam ze een enthousiaste aanloop naar de trampoline. Bij veel coachtechniek wordt iets aangetipt, maar met deze coachmethode wordt iets afgemaakt.  Tijdens de Nucleus Coach Introspectie Opleiding gaf dat een bevredigend gevoel, meer energie, geluk of het behalen van bepaalde doelstellingen. Ik ben een gelukkiger mens geworden.'

Mevrouw S (secretaris) na meedoen met Nucleus Coach 2:

'Ik heb vooral meegedaan omdat ik mezelf persoonlijk wilde ontwikkelen en ontdekte dat ik coachen ook fijn vond om te kunnen toepassen, zeker in een snel veranderende arbeidsmarkt. Daarnaast zat ik tegen een burn-out aan en heb ik weer meer energie gekregen tijdens het Introspectie gedeelte. Wat ik vind van de manier van werken van Helma als opleider: Haar manier van werken is krachtig. Ze houdt de focus op het doel gecombineerd met zachtheid en rust. Met subtiele chirurgische precisie gaat ze naar de oorzaak. Ze voelt en weet precies wanneer ze moet doorzoeken en wanneer ze herstel kan inzetten. Bij haar hoeft niet de hele buik open maar een kijkoperatie volstaat ook. De coachmethode leidt vanzelf naar de lekkage of de wond. Tijdens een sessie voelt het intens, maar er komt me daar toch een partij energie vrij.'

Marijke (kleuterleidster) over Introspectie:

'Toen ik begon aan de Introspectie opleiding was ik erg onzeker over de dingen die zouden gaan gebeuren en wat ik kon verwachten. Ik merk dat ik anders luister naar mensen en me niet meer zo snel aangevallen voel. Ook probeer ik meer mijn mening/gevoel naar buiten te laten zien, communiceer anders, duidelijker. Ik voel me zekerder, durf meer dingen en ben opener naar andere mensen. Ik kijk nu meer naar de dingen zoals ze zijn, betrek het niet meer zo gauw als een “fout” van mezelf. De respectvolle sfeer vond ik heel plezierig. Ik ben zeer tevreden over de opleiding. Het lesgedeelte over het brein vond ik een verrijking.'

Nucleus Coach Introspectie

Iedereen maakt in zijn leven vervelende dingen mee. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Je hebt misschien al veel dingen gedaan om van je belemmeringen af te komen maar het werkte maar even of niet genoeg.

Om snel en duurzaam je ballast op te ruimen is Nucleus Coaching heel geschikt. Het is een zachte methode die jouw pijn kort aanraakt maar meteen verzacht in de sessie. Door jouw gevoelsherinnering te veranderen, verandert jouw gedrag, gedachten en gevoel vanzelf mee. Je hoeft niet meer vanuit prestatie met jouw linkerhersenhelft doelen te bereiken. In plaats daarvan bereik je moeiteloos jouw doelen doordat je jouw onderliggende belemmeringen opgeruimd hebt. Hierdoor word je niet snel meer door emoties onderuit gehaald. Ik leer je beter contact maken met je lichaam en hoe je dit in kan zetten om meer in het moment te reageren op situaties. Je ervaart dat je thuis komt bij jezelf. Hoe fijn is dat!

Deze module wordt ook regelmatig als re-integratietraject ingezet. Tevens kun je na deze training doorgaan om zelf Nucleus Coach te worden in jouw beroep of om in je privéleven familie of vrienden te helpen. Ook als je al coach, therapeut of hulpverlener bent, kun je met de Nucleus Coach methode meer impact bereiken bij jouw cliënten. Als ervaringsdeskundige in Nucleus Coaching kun je hierna deelnemen aan de Nucleus Coach 1 opleiding.

Nucleus Coach Introspectie opleiding voordelen samengevat:

·        Snelle methode, na enkele sessies ervaar je verandering

·        De combinatie van het groepsproces en het eigen proces versterken elkaar

·        Ervaringsdeskundige worden in Nucleus Coaching

·        Meer inzicht in jouw manier van communicatie en hoe deze af te stemmen op de ander

·        Kennis van de hele opleiding in beknopte vorm, misschien om deze coachmethode zelf te leren

·        Het is een praktische opleiding die prima te combineren valt met een fulltime baan of opleiding

·        Als coach of therapeut zelf een persoonlijke groei doormaken

·        Een nieuwe kijk op traumaverwerking (anders en sneller dan mindfulness of EMDR)

·        De waarde die je tijdens de Introspectie Opleiding krijgt is niet in geld uit te drukken

 

Vorm van de opleiding/coachtraject

·        6 Maanden begeleiding

·        4 Persoonlijke coachsessies

·        3 Trainingsdagen te weten:

Dag 1 Jouw behoefte en succes

Dag 2 Nieuwste inzichten over herkomst van belemmeringen

Dag 3 Blauwdruk en de invloed op jouw leven

·        Eens in de 2 weken online vraag en antwoord coaching

·        Toegang tot de Nucleus community

Kosten 2590 euro bij betaling in termijnen

 

Nucleus Coach 1: Dé coachmethode die terugval voorkomt

Ben je coach (of wil je het worden), mentor, zorgverlener, loopbaanbegeleider, intermediair, HR medewerker, leraar, lerares, therapeut, verloskundige, kraamverzorgster, vertrouwenspersoon, mediator, gewichtsconsulent, fysiotherapeut of manager en herken je dit?

·        Iemand wil veranderen maar het lukt niet ondanks jouw begeleiding

·        Het kost je veel energie om mensen te begeleiden in je werk

·        Tijdens het coachen loop je tegen een drempel aan bij de ander om verder te komen

·        Door energie kwijt te raken tijdens het coachen kun je niet zoveel mensen coachen op 1 dag en heb je minder inkomsten.

·        Een medewerker loopt telkens tegen hetzelfde probleem aan en kan het niet oplossen

·        Jouw boodschap komt niet aan bij de ander, jullie komen niet op één lijn

·        Je bemerkt dat de ander last heeft van onduidelijke lichamelijke klachten, waarop in de reguliere geneeskunde geen antwoord op is.

·        Bij bepaalde mensen ervaar je irritatie, onrust, vermoeidheid en je weet niet hoe je dit kunt veranderen of waar dit mee te maken heeft.

·        Mensen vallen telkens terug in dezelfde klachten of valkuilen

Hoe zou het zijn als je een coachmethode leert die niet alleen iets aantipt maar ook iets afmaakt? In deze opleiding leer je zelf als coach de Nucleusmethode toe te passen. Als je al coach bent vergroot je jouw coachvaardigheden en leer je de structuur middels het coachmodel. Je krijgt niet zomaar een coachmodel, maar deze is duurzamer, efficiënter en je maakt hier echt iets mee af. Je geniet van het natuurlijke gemak van deze coachmethode. Je leert tevens je gevoel meer inzetten. In het bedrijfsleven kun je mensen helpen een versnelde persoonlijke groei door te maken.

Vorm van de opleiding

·        6 Maanden begeleiding

·        6 Trainingsdagen te weten:

Dag 1 Het intakegesprek vormgeven

Dag 2 Doelstellingen en geluk

Dag 3 Gesprekstechnieken in de sessie

Dag 4 Uitleg van het Nucleus model

Dag 5 Tafelsessies en hun effecten

Dag 6 Kwaliteiten als Bedrijfscoach

·        Eens in de 2 weken online Q en A coaching

·        Toegang tot de Nucleus community

Kosten Nucleus coach 1: 3299 euro bij betaling in termijnen

 

Nucleus Coach 2

Deze opleiding geeft verdieping van je coachvaardigheden. Je word veelzijdiger door blauwdruk en generaties sessie te leren en o.a. op lichamelijke vlak de oorzaak van trauma’s te vinden. Je leert een beter kortdurend alternatief voor langdurige psychotherapie bij traumaverwerking. Doordat je jouw coachvaardigheden nog verder vergroot kom je nog sneller tot de kern bij onbegrepen lichamelijke klachten. Je kunt je klanten na deze opleiding nog beter helpen. Tevreden klanten zullen door mond op mond reclame tot meer omzet voor jou leiden.

Vorm van de opleiding

·        6 Maanden begeleiding

·        7 Trainingsdagen te weten:

Dag 1 Prenatale sessies en geboortetrauma's begeleiden

Dag 2 Generatie coaching, familiesysteem erbij betrekken

Dag 3 Coaching bij mentale belemmeringen

Dag 4 Coaching bij fysieke belemmeringen

Dag 5 Herkennen en omgaan met weerstanden

Dag 6 Examendag

Dag 7 Terugkomdag

·        Eens in de 2 weken online Q en A coaching

·        Toegang tot de Nucleus community

Kosten Nucleus coach 2: 2999 euro bij betaling in termijnen

 

Helma Koorevaar Nucleus Coaching

Korensingel 7

7041 JH ’s-Heerenberg

06-55108888

Nucleus coach 2 en landelijk opleider

Sensi-Plus therapie

Orthomoleculair therapeut volgens kpni

Bedrijfscoach

Loopbaanbegeleiding

Helma is hoofddocent Nederland, mede-ontwikkelaar van de methode en beoefent de Nucleus methodiek® als langst praktiserende  gediplomeerde Nucleus Coach 2. Via haar werkervaring in klinische chemie, milieutechnologie, genetica, loopbaanbegeleiding is ze uiteindelijk als Nucleus Coach 2 gaan werken. Als ontwikkelaar van deze coachmethode heeft ze onder andere haar kennis vanuit de genetica en systemisch denken ingevoegd in de opleiding. Met de bezieling vanuit haar hart om mensen in hun kracht te laten zijn. Daarnaast wil ze de Nucleusmethode graag doorgeven aan anderen zodat zij deze in hun eigen baan te kunnen toepassen om het leven van anderen te verlichten. Ze heeft nu 12 jaar een eigen praktijk waar ze zowel coachingsvragen behandelt als fysieke klachten benadert met de Nucleusmethode. Ze werkt ook landelijk als bedrijfscoach met persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.