Nucleus Coaching

Je wilt fit blijven en persoonlijk groeien. Door bij jou met de Nucleus coach methode belemmeringen weg te nemen of te verminderen versnelt jouw persoonlijke groei. Je motivatie word duidelijker voor je en is soms verrassend anders dan je zelf dacht. Jezelf beter kennen maakt contact met anderen ook makkelijker. Je kunt beter onderscheiden wat van jou is en wat van de ander.

De zienswijze gaat ervan uit dat veel belemmeringen uit (oude) vervelende gebeurtenissen voortkomen. De Nucleus methode biedt speciale vraagtechnieken voor de begeleiding hiervan. Een verschil met de bekende methodiek van EMDR is dat de Nucleus methode meerdere trauma’s tegelijk behandelt, zodat dat je niet elk trauma apart hoeft te bespreken. Er is meer resultaat in minder sessies. Daarnaast werkt EMDR ook niet voor iedereen en moet het trauma bekend zijn. Er zijn ook niet-herinnerde trauma’s die klachten geven. Praten over iets wat verdrongen is en niet meteen beschikbaar is in het bewuste geheugen lukt niet. De Nucleus methode her-programmeert de gevoelsherinnering waardoor er duurzaam herstel optreedt. Bij nieuwe ervaringen herhaalt het oude trauma zich niet meer. De methode werkt tegelijk mentaal, emotioneel, lichamelijk en energetisch.

Veel hulpverlening is gebaseerd op praten over problemen en het gevoel en het idee dat inzicht rust geeft. Maar er over praten alleen is niet altijd voldoende, daarmee kunnen andere trauma’s geactiveerd worden, kan er onrust ontstaan en kunnen mensen verder uit balans gebracht worden (Wessely, S., M. Deahl, M. Psychological debriefing is a waste of time, The British Journal of Psychiatry Jul 2003, 183 (1) 12-14).

Uit de praktijk blijkt dat er verrassende gedragsveranderingen plaatsvinden. Mensen zijn na de sessies assertiever, meer zelfredzaam, ontspannen, gelukkiger. Allerlei belemmeringen, slaapproblemen en bepaalde lichamelijke klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Cliënten durven en kunnen weer voelen, waarderen zichzelf weer. Door onze samenwerking zal je een blijvend effect ervaren en meer vanuit ontspanning je doelen bereiken. Lees hier meer over Nucleus Coaching of neem contact op.

Sensi-Plus therapie

Sensi-Plus therapie bestaat uit verschillende therapievormen waarvan ik een aantal zal uitleggen.

Ieder mens is uniek en daarom is ook iedere behandeling uniek en geheel afgestemd op jou. Tijdens een behandeling kijk ik welke behandelmethode het beste bij jou en de klachten past.
Dit doe ik met behulp van een biosensor in combinatie met mijn hooggevoeldigheid. Voor kinderen is deze therapie ook zeer geschikt.

Van alle bestaande Sensi opleidingen heb ik een diploma: Sensi therapie, Sensi®-Plus therapie, Sensi modulen en Sensi Intence (2017) opleiding.

Er zijn verschillende therapievormen mogelijk.

Drukpuntmassage
Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaan punten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking (over de kleren heen) kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Door bewustwording kan de pijn al verminderen. Als aanvulling zet ik met mijn vingers en handpalmen druk op de gevonden blokkades om de energie weer vrij te laten stromen.

Holistic Pulsing
Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen) of zacht schudden en vriendelijk pulsen losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen.

Edelsteentherapie
Op je gevoel zoek je zelf verschillende edelstenen uit die op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of ’s nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

EFT (Emotional Freedom Techniek)
Bij EFT wordt gebruik gemaakt van specifieke herinneringen waaraan een ongewenst negatieve emotie gekoppeld is. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief) maken we verbinding met de herinnering zodat we die in het hier en nu weer kunnen voelen. Vervolgens wordt de negatieve emotie met  behulp van acupressuur geneutraliseerd, door het bekloppen een aantal punten op gezicht, lichaam en handen.

Dieet-, allergie- en intolerantie meting
Klachten kunnen ontstaan doordat het lichaam problemen heeft met een bepaalde voedingswaar. Deze tijdelijk vermijden kan de oplossing zijn. Of het toepassen van de NAET of Total Reset methode.

Voetreflexologie
De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. Mocht het testen met de biosensor uitwijzen dat voetreflex nodig is dan kan dit bestaan uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijvoorbeeld spanning weg te laten vloeien.

Remedies, voedingssupplementen en orthomoleculair preparaten
Het kan zijn dat jouw lichaam extra voedingssupplementen nodig heeft om tekorten te voorkomen of te verhelpen. Je lichaam kan ook belast zijn door giftige stoffen. Door middel van diverse middelen en/of diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Remedies versnellen het proces en geven inzichten.

Verdere behandelmethoden die aan bod kunnen komen zijn:

 • Energie herstellen
 • Burn-out protocol
 • Sensi Stress Release
 • SensiBelly
 • Dorn methode
 • Pijnpunten hechting
 • Toepassing nieuwe Sensicards
 • Past Life Clearance
 • Current Life Clearance
 • Elementen uit Theta herstel

Allergie (NAET/Total Reset) therapie en PRIM (Preventieve Immunisatie Methode)

NAET is een afkorting van Nambudripads Allergy Elimination Techniques. In Nederland ben ik aangesloten bij Total Reset en sta ik vermeld op hun website https://totalresetmethode.nl/therapeutenlijst/. De NAET methode is een natuurlijke holistische, pijnvrije en duurzame behandelmethode waarbij geen medicijnen worden gebruikt. Door het inzetten van deze behandelmethode kan je lichaam op een eenvoudige manier allergieën of intoleranties elimineren. PRIM kan ingezet worden als alternatief voor vaccinaties.

Voorafgaande een NAET behandeling krijg je een intakeformulier toegestuurd. Tijdens een behandeling wordt door spiertesten uit de kinesiologie of door meting met een bio-sensor naar stoffen gezocht die het eigen energiesysteem verzwakken. Vervolgens worden deze stoffen door middel van een drukbehandeling op acupunctuurpunten op de rug, die gecombineerd wordt met een bepaalde ademhaling, gebalanceerd. Hierdoor krijgen jouw hersenen een seintje dat deze stof niet lichaamsvreemd is en je lichaam hier niet op hoeft te reageren.

Jonge kinderen en baby’s kunnen ook getest worden via hun ouders. Indien u van de huisarts medicijnen voorgeschreven heeft gekregen voor uw klachten, blijf deze dan gewoon gebruiken tijdens en na de NAET behandelingen.

Persoonlijke ervaring van Helma: “Mijn appel- en kersenallergie is na 4 NAET behandelingen verdwenen.” Daarnaast is de Nucleus methode een prima aanvulling bij de NAET behandeling, omdat onder sommige allergieën ook emoties of belemmerende overtuigingen verscholen liggen.

 

Orthomoleculaire therapie volgens kPNI (klinisch Psycho Neuro Immunologie)

Hierbij werk je met aanpassing van voeding, soms supplementen, kleine gedragsaanpassingen die in te passen zijn in je dagelijks leven. Je krijgt meer grip op je eigen gezondheid, zowel preventief als herstellend.

De orthomoleculaire therapie is onderdeel van natuurgeneeskunde. Het streeft ernaar met behulp van wetenschappelijk onderbouwde interventies de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen.

Orthomoleculaire therapie kan een goede (aanvullende) therapie zijn bij bijvoorbeeld:

 • Overgewicht
 • Maag- of darmklachten of spijsverteringsklachten zoals Crohn, Colitus Ulcerosa
 • ontwikkelingsproblemen (autisme, PDD-NOS, ADHD, ODD)
 • Diabetes type 2, metabool syndroom, insuline resistentie
 • Vermoeidheid
 • Hormonale klachten (PMS, endometriose, rosacea, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen)
 • Depressieve klachten, concentratie- en slaapproblemen
 • Auto-immuunziekten
 • Fibromyalgie
 • Verminderde weerstand, chronische infecties
 • Neurodegeneratieve ziektebeelden (Parkinson, dementie, Alzheimer)
 • Reuma (en verwante aandoeningen)
 • Botontkalking
 • Hooikoorts, allergieën, eczeem
 • Psoriasis, acne, andere huidklachten
 • Migraine
 • Hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol
 • (sport)blessures die niet overgaan of terug komen, zoals hielspoor, achillespees, tenniselleboog, runnersknee
 • Hypothyreoïdie (trage schildklier werking)
 • Bij tekort aan voedingstoffen, vitamines en/of mineralen

Loopbaanbegeleiding

Wie ben je, wat wil je, wat kun op werkgebied? Past jouw huidige baan of opleiding je niet meer? Op deze loopbaanvragen vinden we samen antwoorden middels loopbaantesten en gesprekken. Tevens zet ik mijn werkervaring in van mijn periode als loopbaanconsultant bij outplacement en re-integratie trajecten.