Prenatale depressie maakte plaats voor rust en vrolijkheid

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zonder enige aanleiding een prenatale depressie. Helaas kwamen daar door onenigheid met de buren, ook nog hevige angstklachten bij. Ik hoorde dat nucleus coaching wel een fijne ondersteuning zou kunnen zijn, en dat een hoop mensen goede ervaringen hadden gehad bij Helma.

De eerste afspraak heeft ze veel tijd genomen om alles door te spreken en hebben we wat oefeningen gedaan. Daarna voelde ik me meteen een stukje rustiger. Gedurende de zwangerschap en nog 1 x erna ben ik bij Helma geweest. Elke keer voelde ik me na afloop rustiger en vrolijker.

De behandelingen hebben daarom veel stress weggenomen bij mij, wat natuurlijk ook beter was voor mij en de baby. De dingen die ik heb geleerd probeer ik nu nog steeds toe te passen. Blij dat ik deze stap heb gezet!

Sophie

Angst en paniekaanvallen verminderen

Naar aanleiding van angst- en paniekklachten kwam ik op de website van Helma terecht. Haar manier van coachen sprak me gelijk aan en ik was dan ook erg blij dat ik na telefonisch contact al snel bij haar terecht kon. Na een fijn intake gesprek waarin mijn klachten gelijk serieus werden genomen begon mijn eerste sessie met het opstellen van doelen. Dit heeft me geholpen om doelgericht aan mijn klachten te werken. Ik ervaarde al snel dat ik minder of zelfs helemaal geen last meer had van bepaalde klachten. Met de coachsessies van Helma kom je erg snel bij de kern van je klachten. Na drie sessies had ik dan ook echt het gevoel stappen gemaakt te hebben! En daar ben ik erg blij mee.

Hilde Kok


Petra van Brakel met haar dochter Indy

Toen mijn dochter 3 maanden was, kreeg ze opeens erg last van eczeem. Naast alle bultjes, had ze ontzettend last van jeuk. Ze krapte letterlijk haar huid kapot, met veel wondjes als gevolg. Toen we na 3 maanden van 'klungelen' samen bij Helma kwamen is mijn dochter op verschillende gebieden getest. Er kwamen meerdere dingen uit en hier heeft Helma haar voor behandeld. Nu 6 behandelingen verder, is er een wereld van verschil. Ik heb mijn tevreden meisje weer terug die zonder krabwandjes en mutsjes door het leven kan! De bultjes en de jeuk zijn eindelijk weg! Echt geweldig hoe goed het met haar gaat. Helma ontzettend bedankt!

Petra van Brakel met haar dochter Indy, 's-Heerenberg


Ervaringen van Demi

Hoe is het verder gedaan met Demi? Na de coachsessies is zij uit 250 sollicitanten gekozen door een werkgever. Na anderhalf jaar werken is zij begonnen met een HBO opleiding.


Ik kende niemand persoonlijk die de opleiding gevolgd had en wat ik kon verwachten maar door mijn gevoel en gesprekken met Helma ben ik begonnen. Helma stelt je op je gemak, ze weet het gordijn op een kiertje te zetten. Af en toe een grapje tussen door. Dan wordt het allemaal niet te donker. Door haar rust, aanvoelen, het laten vloeien en echt kunnen luisteren komt de essentie naar boven. Bij veel coachtechnieken wordt iets aangetipt, maar met deze coachmethode wordt iets afgemaakt. Tijdens de opleiding geeft dat een bevredigend gevoel, meer energie, geluk of het behalen van bepaalde doelstellingen.

Richard (vertrouwenspersoon internaat en sportleraar voor kinderen met gedragsproblemen)

 


 

De sessies met Helma waren zeer waardevol. Ik vond het bijzonder dat het ook via Skype zo diepgaand was. Ik ben mij bewust geworden van diep gewortelde onderliggende thema's die ik niet eerder zo helder in verband zag met mijn uitdagingen. Na twee sessies heb ik gemerkt dat ik liefdevoller ben naar mijzelf en mijn lichaam. Ik kan Zijn vanuit meer ontspanning en minder oordeel. De grote druk is er af, waardoor ik zelfs zin heb gekregen om te gaan sporten. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Door minder druk kan ik ook beter kiezen wat goed is voor mij. De sessies hebben mooie resultaten opgeleverd: Ik heb de knoop doorgehakt om een moeizaam werk gerelateerd project los te laten. In relaties met familieleden is er lading verdwenen en verloopt het contact soepeler en liefdevoller. Ik ben minder aan het strijden en meer in de flow, het is daardoor vaker rustig in mijn hoofd. Meer en meer voel ik mij thuis in dit leven. Erg gaaf om te merken hoe de sessies nog lang  erna doorwerken en mooie veranderingen hebben gecreëerd!

Lianne