Nog steeds last van aanhoudende klachten en belemmeringen?

In het leven komen er uitdagingen op je pad. Een van de meest lastige is het worstelen met aanhoudende klachten. Of het nu gaat om fysieke pijn, mentale stress of een combinatie van beide, het kan een ontmoedigende reis zijn om een oplossing te vinden.  Nucleus Coaching kan hier een andere rol in betekenen om van je klachten af te komen.

Wanneer verdriet en boosheid hierover je niet loslaten

Het kan heel frustrerend zijn om maar niet van klachten af te komen, zeker als je al van alles hebt geprobeerd. Nucleus Coaching is een lichaamsgerichte coachtechniek die helpend is om de oorzaak te vinden. Oude ervaringen kunnen tot hooggevoeligheid leiden. Onze zintuigen staan op scherp, bang dat het weer kan gebeuren. Door op 4 niveaus te werken, fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch heeft dit een duurzaam effect op herstel en maken mensen een versnelde persoonlijke groei door.

Klachten en hardnekkige patronen verminderen

De Nucleus Methode komt snel tot de kern en zet mensen in hun kracht.  De bron van de onbalans vind je vaak niet alleen in de omstandigheden. Het is belangrijk om de echte bron van de onbalans te vinden. Hiervoor is Nucleus Coaching heel geschikt. Het is een zachte methode die hinderende patronen opspoort en vermindert.

Nucleus Coaching is coaching over de rechterhersenhelft

Nucleus Coaching noemen we ook wel eens coaching over de rechterhersenhelft. De meeste coachmethodes zijn gebaseerd op coaching over linkerhersenhelft. Dus het stellen van doelen, het geven van woorden aan ervaringen. In de rechterhersenhelft is aanvullende informatie te vragen. Over gevoelens, globale informatie, patronen. Dus de vragen die wij stellen worden voornamelijk beantwoord door de rechterhersenhelft. En het antwoord is een deel van het probleem van cliënten. Het is verrassend hoe iemand zelf aangeeft waar hun probleem ligt.

Meteen to the point komen

Je eigen antwoorden vinden is vaak al een enorme bevrijding. Door gesprekken op deze manier is het makkelijker om meteen to the point te komen. Nucleus is een Latijns woord voor kern. Je kunt met de linkerhersenhelft heel lang om de brei heen praten. En bovendien weet je in je bewuste brein vaak niet dat je belemmeringen met een trauma of nare ervaring van vroeger te maken hebben. Dus als je niet weet wat je trauma is kun je er ook niet over praten met een psycholoog bijvoorbeeld.

Triggers verminderen geeft rust in je hoofd en lichaam

Want het echte trauma moment, de black-out weet je niet meer na te vertellen, maar dat moment is juist belangrijk om uit het onderbewuste naar boven te halen en de triggers ervan te neutraliseren. Net zoals voor mij de kleuren lichtblauw en wit geen epilepsie meer oproepen in mijn hersenen. En zo zijn er allerlei lichamelijke klachten die verminderen. Er is meer mogelijk dan je soms denkt. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Samen kunnen we de eerste stap zetten naar een leven met minder klachten en meer welzijn.