SOLK

Ben je nog niet verlost van problemen, belemmeringen en klachten?
De herfst is een mooie tijd om je rommel op te ruimen, de bomen verliezen hun bladeren en wij mogen ook het “oude” wat ons niet meer dient loslaten.

Nucleus kan je daarbij helpen, hoe mooi is het als jij anderen hiermee kan helpen.
Het blijkt in de praktijk dat veel mensen weinig baat hebben bij de hulp die ze bij hun problemen hebben gehad. Ook wanneer er op korte termijn wel verbetering was is deze helaas van korte duur. Nucleus Coaching richt zich daarom juist op een oplossing op de lange termijn die terugval voorkomt. Ons denken, voelen en doen wordt voor een groot gedeelte beïnvloed door de samenwerking tussen onze beide hersenhelften. De communicatie tussen beide hersenhelften kan verstoord zijn geraakt door (traumatische) ervaringen in het verleden. De Nucleusvisie gaat er van uit dat veel (onbegrepen) klachten voortkomen uit vervelende ervaringen/trauma’s.

Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten
SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) is hier een goed voorbeeld van. De ervaring is dat Nucleus Coaching veel verlichting kan geven bij SOLK. Rugklachten, schouderpijn, slaapproblemen, tintelingen in de bovenarmen, hoofdpijn, wattig gevoel in het hoofd, branderig gevoel in onderbenen zijn verdwenen bij cliënten na één of enkele sessies. Het lijkt alsof de hersenen de nare lichamelijke sensaties na het ervaren trauma niet steeds weer hoeven “af te spelen” in het lichaam. De gedachte is dat door de nieuwe neurale netwerken die in de coachsessie aangemaakt worden de hersenen op een nieuwe manier kunnen reageren met een bijbehorende nieuwe ervaring in lichaam en geest. Het oude patroon kan worden losgelaten. Door de ”gevoelsherinnering” te veranderen, veranderen je gedachten en gedrag vanzelf mee. Het mooie is dat het onderliggende trauma hierbij niet eens duidelijk hoeft te zijn, lichaam en geest reageren toch.

Binnenkort geef ik een gratis online webinar om 20:00

Wil je meer weten over SOLK? Voor jezelf of wil je anderen helpen om van SOLK klachten af te komen?

 

Schrijf je dan in voor de online training: de KLOS met SOLK.